skip to Main Content

Reizigersadvisering

Gaat u binnenkort op reis?

Neem dan contact met ons op voor een reisadvies op maat! Onze praktijk is geregistreerd bij het landelijk coördinatiecentrum voor reizigersadvisering, het LCR.
Als u op vakantie of zakenreis gaat naar een land waar bijvoorbeeld de hygiënische omstandigheden slecht zijn, bestaat het risico dat u een infectieziekte oploopt. Behalve dat u erg moet letten op wat u eet en drinkt, is het verstandig om u te laten vaccineren. Welke vaccinaties nodig zijn, hangt onder andere af van waar u heen gaat en hoe lang u blijft. Op de website van het LCR kunt u zien of er een vaccinatie nodig is. Alleen indien er te lezen is “Voor gewone reizen naar dit land worden geen vaccinaties geadviseerd” heeft u geen reisadvies nodig. In alle andere gevallen raden we u aan contact met ons op te nemen.

Binnen de praktijk wordt het spreekuur voor deze vaccinaties gedaan door Cindy Fransen, praktijkassistente. Zij wordt daarin ondersteund door dr. Brama. Zij volgen jaarlijks scholingen om de registratie bij het LCR te behouden.

De procedure is als volgt:

U doet een aanvraag met betrekking tot uw voorgenomen reis door middel van het invullen van het intake-formulier, deze vind u onder aan deze pagina. Deze levert u in bij de assistente op de praktijk.
U krijgt van Cindy een telefoontje met een advies betreffende de vaccinaties en samen met haar maakt u een afspraak voor het toedienen van de injecties. Het kan enkele dagen duren voordat zij contact met u opneemt, dit is afhankelijk van de reis.
De benodigde recepten worden naar uw apotheek verstuurt waar u ze vervolgens ophaalt en meeneemt naar de afspraak. Deze medicijnen moet u bij uw apotheek betalen, u krijgt van hen een rekening die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Het hangt van uw polis af welk bedrag u hiervan vergoed krijgt.
Tijdens de afspraak worden de vaccinaties toegediend en krijgt u verdere adviezen met betrekking tot hygiëne en het voorkomen van ziekte. Tevens krijgt u per persoon een officieel reisvaccinatieboekje waarin uw vaccinaties worden genoteerd. U krijgt van ons een rekening mee, in totaal zijn de kosten € 30,00 per persoon voor alle bovengenoemde activiteiten. Komt u binnen één jaar voor een herhaalvaccinatie (zoals bijvoorbeeld voor Hepatitis A), dan valt dit bij ons onder dezelfde rekening.

Klik hier voor het Intake-formulier 

Zie onderstaande voor het digitale formulier.

Stap 1 van 5 - Reizigersadvisering

Intakeformulier reizigersadvisering

Reizigersadvisering is de specialisatie van doktersassistente Cindy Fransen in samen werking met huisarts T. Brama. Gelieve onderstaande vragen in te vullen. Heeft u vragen betreft het invullen van dit formulier of wat betrekking heeft over de reizigersadvisering dan kunt u bellen naar de praktijk en vragen naar Cindy.

Persoonsgegevens

DD slash MM slash JJJJ

Adres(Vereist)

Back To Top